Glutenfri cheesecake med passionsfrukt

God fortsättning! 😀 Hoppas ni alla har haft en skön jul! Här kommer ett smarrigt tips på en glutenfri dessert inför nyår, en cheesecake med passionsfrukt. Den blir både söt och syrlig, passar gott efter en god middag 😋 Jag gjorde fyllningen gånger 1,5 för att få den lite högre. Nedan kommer recepetet 😀

 

Önskar er en mysig söndagskväll! 😘

 

 

 

Glutenfri cheesecake med passionsfrukt

Botten

75 gram smör

1 paket digestivekex, ca 150 gram (jag använda mig av Gullon’s glutenfria)

 

Fyllning

4 st gelantinblad

2 ägg

2 dl cream fraiche

400 gram Philadelphia färskost

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 citron, rivet skal och saften

 

Garnering

1 st gelantinblad

2 msk socker

1 dl vatten

4 st passionsfrukter

 

 

Smält smöret

Krossa digestivekexen fint (jag använde mig av en stavmixer)

Blanda smöret och kexen och tryck ut blandningen i en springform med löstagbara kanter (jag satte smörpapper i botten och runt kanterna)

Ställ in i kylen under tiden du gör fyllningen

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min

Dela på äggen och blanda gulorna tillsammans med strösocker, vaniljsockret, cream fraichen, färskosten och citronskalet till en jämn smet

Värm citronsaften i en kastrull 

Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i citronsaften

Låt svalna något och häll sedan ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning 

Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten 

Häll blandningen i formen och släta till ytan 

Ställ i kylen i minst en timme

 

Garnering

Lägg gelantinbladet til garneringen i kallt vatten i ca 5 minuter 

Koka upp sockret och vatten i en kastrull 

Ta upp gelantinbladet och låt det smälta i kastrullen 

Halvera passionsfrukten och skrapa ur, ta inte med hinnorna 

Blanda ner passionsfrukt-inkråmet i kastrullen och låt svalna 

Häll gelén över tårtan 

Ställ i kylen tills gelén har stelnat, minst en timme

Lossa kakan från formen, skär upp i tårtbitar och servera 😋

 

 
 
 
 
 

 

 
RSS 2.0