Macarons med citron
Jag använde mig av Roy Fares recept på macaronsen, men kastade ihop en egen citronkräm till fyllning 😀
Nedan kommer receptet.
Önskar er en härlig fredag! 😘
Macarons med citronfyllning
70 gram äggvita (2,5 st)
30 gram socker (1/3 dl)
70 gram florsocker (1 dl + 1 msk)
90 gram mandelmjöl
90 gram florsocker (1,5 dl)
Några droppar gul karamell/hushållsfärg
Citronfyllning
80 gram smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl lemoncurd
Skalet och saften från en halv citron
Eventuellt lite gul hushållsfärg/karamellfärg
Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum
Blanda den lilla mängden florsocker tillsammans med strösockret
Häll ner i äggsmeten, tillsätt några droppar färg och vispa i ca två minuter
Blanda den stora delen av florsockret tillsamman med mandelmjölet och sikta
Vänd ner bladningen i äggsmeten
Blanda runt och häll upp i en spritspåse
Spritsa ut till knappar som är ungefär lika stor som en 5-krona
Låt stå och vila en stund innan de gräddas (ca 30 min)
Grädda i 150 grader ca 12 minuter
Låt svalna
Citronkräm
Låt smöret bli rumsvarmt
Vispa florsocker och smör
Blanda i de övriga ingredienserna och vispa till en slät kräm
Para ihop macaronsen två och två och spritsa lite god kräm i mellan
Redo att avnjutas!!! 😋
Förvaras i burk i kylen



