Glutenfria snoddas
Härliga barndomsminnen kommer tillbaks när man tar en tugga av en smarrig snoddas 😍 Eller kärleksmums, chokladrutor som de även kallas, kärt barn har många namn 😀 Mina blev lite tunna så vill man ha de lite högre så kan man ju ta en lite mindre form och inte köra i långpanna. De blev smaskiga, så det slank ner ett par stycken till kvällskaffet, haha! 🙊
Önskar er en härlig kväll! 😘
Glutenfri snoddas
2 ägg
3 dl socker
150 gram smör
4,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
Glasyr
50 gram smör
3,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 msk kaffe
Strössel eller kokos för dekoration
Börja med att sätt på ugnen på 200 grader
Smält smöret
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken
Blanda till en slät smet och häll upp i en långpanna
Grädda i 15 min
Gör under tiden glasyren
Glasyr
Smält smöret och låt svalna
Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät smet
Bred glasyren över den varma kakan och dekorera med strössel eller kokos
Låt kakan svala och skär sedan i rutor 😋