Glutenfri Sverigekaka

Är det är ruggig och regnig ute så måste man ju mysa till det lite inne 😀 Det blev en smarrig Sverigekaka eller Pensionärskaka som den även kallas, sockerkaka som delas på mitten och fylls med en smaskig smörkräm med vanilj! 😋 

Önskar er en mysig onsdag kväll! 😘

 

Glutenfri Sverigekaka

3 ägg

2 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk fiberbusk

2 1/2 dl glutenfrimjölmix (jag använde Finax röda)

1 dl kokande vatten

Florsocker till garnering

 

Smörkräm

 

125 gram smör

1 dl mjölk

3 msk vaniljsocker

 

Sätt på ugnen på 175 grader

Vispa ägg och socker poröst

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten

Häll i det kokade vattnet och rör försiktigt

Smörj och mjöla en springform med löstagbar botten och häll i smeten

Grädda i ca 30 min i nedre delen av ugnen tills kakan stelnat

Låt kakan svalna och dela den på mitten så det blir två bottnar

 

Smörkräm

Smält smöret 

Häll på mjölken och låt koka upp 

Häll i vaniljsockret och låt det små puttra några minuter

Lägg på krämen i mitten av kakan och lägg på locket

 

Pudra över florsocker innan servering och avnjut den direkt med ett iskallt glas mjölk!! 😋

Eller låt den gotta till sig i kyllen och servera senare eller dagen efter (då kan du vänta med florsockret tills det är dags att servera den)

 

 
 
 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0