Glutenfri Sverigekaka
Är det är ruggig och regnig ute så måste man ju mysa till det lite inne 😀 Det blev en smarrig Sverigekaka eller Pensionärskaka som den även kallas, sockerkaka som delas på mitten och fylls med en smaskig smörkräm med vanilj! 😋
Önskar er en mysig onsdag kväll! 😘
Glutenfri Sverigekaka
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberbusk
2 1/2 dl glutenfrimjölmix (jag använde Finax röda)
1 dl kokande vatten
Florsocker till garnering
Smörkräm
125 gram smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten
Häll i det kokade vattnet och rör försiktigt
Smörj och mjöla en springform med löstagbar botten och häll i smeten
Grädda i ca 30 min i nedre delen av ugnen tills kakan stelnat
Låt kakan svalna och dela den på mitten så det blir två bottnar
Smörkräm
Smält smöret
Häll på mjölken och låt koka upp
Häll i vaniljsockret och låt det små puttra några minuter
Lägg på krämen i mitten av kakan och lägg på locket
Pudra över florsocker innan servering och avnjut den direkt med ett iskallt glas mjölk!! 😋
Eller låt den gotta till sig i kyllen och servera senare eller dagen efter (då kan du vänta med florsockret tills det är dags att servera den)


