Glutenfri blåbärskladdkaka

Semester och ledighet! 😀
Just nu befinner vi oss i svärfars sommarhus som ligger vacker beläget inne i skogen vid en mysig insjö. På tomten växter det fullt med blåbär och vad passar då bättre än att baka en blåbärskladdkaka? 😉 
 
Receptet kommer här nedan 
 
Önskar er en fin kväll!! 😘
 
 
 
 
Blåbärskladdkaka med vit choklad 
 
100 gram smör 
100 gram vit choklad
2 ägg
1,5 dl strösocker 
2,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)
Ca 2 dl blåbär
 
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker om så önskas för att piffa till grädden 
Florsocker för dekoration
 
 
 
Börja med att sätta på ungen på 200 grader
 
Smörj och mjöla eller bröda (jag brukar ofta anvöänd alite glutenfritt mjöl) en springform 
 
Smält smöret i en kastrull 
 
Dra bort kastrullen från plattan och tillsätt den vita chokladen
 
När den sen har smält tillsätt strösockret och äggen 
 
Blanda runt och häll till sist i mjölet 
 
Häll i smeten i formen
 
Strö i blåbären 
 
Grädda i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den
 
 
Låt svalna och pudra sen över lite florsocker och servera med vispad grädde 😋
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0