Glutenfri blåbärskladdkaka
Semester och ledighet! 😀
Just nu befinner vi oss i svärfars sommarhus som ligger vacker beläget inne i skogen vid en mysig insjö. På tomten växter det fullt med blåbär och vad passar då bättre än att baka en blåbärskladdkaka? 😉
Receptet kommer här nedan
Önskar er en fin kväll!! 😘
Blåbärskladdkaka med vit choklad
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)
Ca 2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker om så önskas för att piffa till grädden
Florsocker för dekoration
Börja med att sätta på ungen på 200 grader
Smörj och mjöla eller bröda (jag brukar ofta anvöänd alite glutenfritt mjöl) en springform
Smält smöret i en kastrull
Dra bort kastrullen från plattan och tillsätt den vita chokladen
När den sen har smält tillsätt strösockret och äggen
Blanda runt och häll till sist i mjölet
Häll i smeten i formen
Strö i blåbären
Grädda i ca 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den
Låt svalna och pudra sen över lite florsocker och servera med vispad grädde 😋