Jordgubbsmoussetårta
Det firade vi med en god moussetårta med browniebotten och en lite sötsyrlig jordgubbsmousse, toppad med bär och dekorationer i vitchoklad 😋
Receptet kommer här
Önskar er en fin söndag!! 😘
Jordgubbsmoussetårta med seg browniebotten
Browniebotten
100 gram smält smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Sempers finmix)
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 nypa salt
Jordgubbsmousse
500 gram frysta eller färska jordgubbar (jag använde mig av frysta)
0,5 dl strösocker
1 msk vatten
3 äggulor
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
6 stycken gelatinblad
Browniebotten
Sätt på ugnen på 180 grader
Klä botten och kanterna på en springform med bakplåtspapper
Smält smöret och låt det svalna något
Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop till en slät smet
Häll smeten i formen och grädda i 22-25 minuter
Låta den kallna
Jordgubbsmousse
Börja med att lägg gelatinbladen i kallt vatten
Lägg jordgubbarna tillsammans med strösockret och vattnet i en kastrull
Låt koka upp och låt det småputtra några minuter
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda i dem i jordgubbsblandningen
Låt svalna
Vispa äggulorna, florsocker och vaniljsockret i en bunke så det blir poröst
Vispa grädden fluffigt men inte för hårt
Blanda ihop äggsmeten, grädden och den avsvalnade jordgubbspurén
Diska ur spring formen och klä den på nytt med bakplåtspapper
Lägg i browinebottnen och häll i jordgubbsmoussen
Låt den stelna i kylen minst 4-5 timmar
Dekorera den sen med bär och valfria saker, jag sparade lite av moussen och la i en silikonform samt gjord choklad dekorationer i vit choklad 😀