Jordgubbsmoussetårta

Många födelsedagsfirande så här års!! 😂 Idag är det bästa Theo som fyller 13 år!! 😘

Det firade vi med en god moussetårta med browniebotten och en lite sötsyrlig jordgubbsmousse, toppad med bär och dekorationer i vitchoklad 😋

Receptet kommer här

 

Önskar er en fin söndag!! 😘

 

 

 

Jordgubbsmoussetårta med seg browniebotten

 

Browniebotten

100 gram smält smör

2 ägg

2,5 dl strösocker

1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Sempers finmix)

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1 nypa salt

 

Jordgubbsmousse

500 gram frysta eller färska jordgubbar (jag använde mig av frysta)

0,5 dl strösocker

1 msk vatten

3 äggulor

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

5 dl vispgrädde

6 stycken gelatinblad

 

 

Browniebotten

Sätt på ugnen på 180 grader

Klä botten och kanterna på en springform med bakplåtspapper

Smält smöret och låt det svalna något

Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop till en slät smet

Häll smeten i formen och grädda i 22-25 minuter

Låta den kallna

 

 

Jordgubbsmousse

Börja med att lägg gelatinbladen i kallt vatten

Lägg jordgubbarna tillsammans med strösockret och vattnet i en kastrull

Låt koka upp och låt det småputtra några minuter

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda i dem i jordgubbsblandningen

Låt svalna

Vispa äggulorna, florsocker och vaniljsockret i en bunke så det blir poröst

Vispa grädden fluffigt men inte för hårt                    

Blanda ihop äggsmeten, grädden och den avsvalnade jordgubbspurén

Diska ur spring formen och klä den på nytt med bakplåtspapper

Lägg i browinebottnen och häll i jordgubbsmoussen

Låt den stelna i kylen minst 4-5 timmar

 

Dekorera den sen med bär och valfria saker, jag sparade lite av moussen och la i en silikonform samt gjord choklad dekorationer i vit choklad 😀

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0