Glutenfri Tigerkaka
Idag var Theo sugen på att vara med och baka någon gott 😀💕 Han fick välja vad vi skulle baka och det blev en Tigerkaka 😊 Det blev succé, fluffig och god 😋 Även ankorna nere vid bryggan fick smaka en liten bit, den gick hem även där 😉
Nedan kommer receptet
Önskar er en fin lördagskväll! 😘
Glutenfri Tigerkaka
10-12 bitar
4 ägg
3,5 dl strösocker
1,5 dl mjölk
150 gram smör
3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
2 dl potatismjöl
1 tsk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao + 0,5 dl mjölk (till chokladsmeten)
Eventuellt lite florsocker för dekorering
Börja med att sätt på ungen på 150 grader
Smörj en form som rymmer minst 2 liter med smör
Smält smöret och häll i mjölken
Vispa ihop ägg och strösocker poröst så det blir riktigt vitt och fluffigt
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggblandningen
Vänd runt försiktigt
Tillsätt mjölk och smörblandningen och vänd ihop med en slickepott
Häll upp hälften av smeten i en annan bunke
Tillsätt kakaon och den lilla mängden mjölken i den blandningen
Blanda försiktigt ihop till en jämn smet
Fyll formen med smeten, varva den ljusa och mörka smeten
Ta sedan en kniv och rör lite försiktigt och skapa mönster i smeteten
Grädda kakan i den nedre delen av ungen i ca 45-60 min tills kakan är helt genomgräddad (min tog något längre än 60 minuter)
Ta ut kakan och låt den svalna ca 5 minuter innan du vänder runt den
Låt den svalan av och pudra den eventuellt sedan med florsocker innan servering