Glutenfri Tigerkaka

Idag var Theo sugen på att vara med och baka någon gott 😀💕 Han fick välja vad vi skulle baka och det blev en Tigerkaka 😊 Det blev succé, fluffig och god 😋 Även ankorna nere vid bryggan fick smaka en liten bit, den gick hem även där 😉

 

Nedan kommer receptet

 

 

Önskar er en fin lördagskväll! 😘

 

 

 
 

 

 

Glutenfri Tigerkaka

10-12 bitar

 

 

4 ägg

3,5 dl strösocker

1,5 dl mjölk 

150 gram smör

3 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

2 dl potatismjöl

1 tsk Fiberhusk

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao + 0,5 dl mjölk (till chokladsmeten)

Eventuellt lite florsocker för dekorering

 

 

Börja med att sätt på ungen på 150 grader

Smörj en form som rymmer minst 2 liter med smör

Smält smöret och häll i mjölken 

Vispa ihop ägg och strösocker poröst så det blir riktigt vitt och fluffigt

Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggblandningen

Vänd runt försiktigt 

Tillsätt mjölk och smörblandningen och vänd ihop med en slickepott

Häll upp hälften av smeten i en annan bunke

Tillsätt kakaon och den lilla mängden mjölken i den blandningen

Blanda försiktigt ihop till en jämn smet

Fyll formen med smeten, varva den ljusa och mörka smeten

Ta sedan en kniv och rör lite försiktigt och skapa mönster i smeteten

Grädda kakan i den nedre delen av ungen i ca 45-60 min tills kakan är helt genomgräddad (min tog något längre än 60 minuter)

Ta ut kakan och låt den svalna ca 5 minuter innan du vänder runt den

Låt den svalan av och pudra den eventuellt sedan med florsocker innan servering

 

 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0