Glutenfri jordgubbsbakelse med smaskig fyllning

Här kommer ett litet tips inför midsommar 😀🍓🇸🇪 Om du inte vill gör klassiskt jordgubbstårta så passar dessa minibakelser toppenbra i dessa tråkiga Coronatider, vilket gör att gästerna inte behöver trängas vid samma tårta utan kan få sig en egen 😋 Receptet kommer här.

 

Önskar er en fortsatt mysig måndagskväll! 😘

 

  

 

 

Glutenfria jordgubbsbakelse med fyllning

Blir 12 stycken

 

125 gram smör

2 dl socker

2 ägg

4 dl glutenfri mjölmix (jag använder mig av Finax röda)

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1½ dl mjölk

1 liter jordgubbar (hälften i bakelsen och hälften att dekorera med)

 

Fyllning/dekoration

Ca 2 dl jordgubbssylt 

Ca 2 dl vaniljkräm 

Jordgubbar

3-5 dl grädde (beroende på hur mycket grädde du vill ha)

Eventuellt citronmeliss

Liten flagga

 

Börja med att sätt på ungen på 200 grader

Börja med att vispa smör och socker poröst

Tillsätt äggen, ett i taget och vispa under tiden

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken

Klicka ut smeten i formar

Hacka hälften av jordgubbar i bitar och ploppa i

Grädda i 200 grader i mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Gör du större muffins behöver de kanske lite längre tid, mindre lite kortare tid. 

Ett bra tips är att använda en muffinsform, då håller de formen fint! 

 

Låt dem sedan svala och gör ett litet hål

Klicka i lite sylt och vaniljkräm i varje 

Vispa vispgrädde och spritsa ut

Dekorera med hakade jordgubbar, citronmeliss och en flagga

Redo att avnjutas!! 😀😀😀

 
 
 
 

 
 
 

 

RSS 2.0