Glutenfri jordgubbsbakelse med smaskig fyllning
Här kommer ett litet tips inför midsommar 😀🍓🇸🇪 Om du inte vill gör klassiskt jordgubbstårta så passar dessa minibakelser toppenbra i dessa tråkiga Coronatider, vilket gör att gästerna inte behöver trängas vid samma tårta utan kan få sig en egen 😋 Receptet kommer här.
Önskar er en fortsatt mysig måndagskväll! 😘
Glutenfria jordgubbsbakelse med fyllning
Blir 12 stycken
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix (jag använder mig av Finax röda)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
1 liter jordgubbar (hälften i bakelsen och hälften att dekorera med)
Fyllning/dekoration
Ca 2 dl jordgubbssylt
Ca 2 dl vaniljkräm
Jordgubbar
3-5 dl grädde (beroende på hur mycket grädde du vill ha)
Eventuellt citronmeliss
Liten flagga
Börja med att sätt på ungen på 200 grader
Börja med att vispa smör och socker poröst
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa under tiden
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken
Klicka ut smeten i formar
Hacka hälften av jordgubbar i bitar och ploppa i
Grädda i 200 grader i mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Gör du större muffins behöver de kanske lite längre tid, mindre lite kortare tid.
Ett bra tips är att använda en muffinsform, då håller de formen fint!
Låt dem sedan svala och gör ett litet hål
Klicka i lite sylt och vaniljkräm i varje
Vispa vispgrädde och spritsa ut
Dekorera med hakade jordgubbar, citronmeliss och en flagga
Redo att avnjutas!! 😀😀😀