Glutenfria korvbröd
Är det någon mer än jag som har tröttnat på glutenfria hårda, sega och torra korvbröd? 😂 Tycker det är svårt att hitta några bra, så jag testade att baka egna. De blev supermjuka, fluffiga och goda!! 😀 Jag använde mig av samma recept som barenen favoritfrallor, receptet hittar du nedan.
Önskar er en mysig onsdagskväll! 😘
Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 burk kesella eller cream fraiche
1,5 msk fiberhusk
1 msk sirap
en nypa salt
Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken
Värm till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen
Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter
Blanda i sirap, kesella/cream fraich och salt
Blanda där efter i mjölmixen och kör i köksassistent i ca 5 minuter
Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös
Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek
Kör sedan några varv med köksassistenten
Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig Lägg upp i avlånga klickar på en plåt med bakplåtspapper Runda till dem en vattensköljda eller oljade händer (lite kladdigt och klibbigt blir det allt, haha 😂) Låt sedan jäsa igen i ca 15 min Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader Låt svalna, skär ett snitt och stoppa i en god korv! Går utmärkt att frysas 😀