Glutenfria twixkakor
Här kommer ett litet smaskigt tips inför helgen, smarriga twixkakor 😋 Frasig mördegskaka som toppas med segmjuk kola och len mjölkchoklad. Lite flingsalt på toppen gör den ännu godare!! 😀 Jag har tagit Camilla's, My Kichen Stories, recept och gjort dem glutenfria. Nedan kommer receptet
Önskar er en skön fredagskväll! 😘
Mördegskaka
Blir ca 15-20 stycken beroende på hur stora man gör dem
120 gram smör
3 dl glutefrittmjöl (eventuellt lite mer om degen känns för kladdig) alternativt 3 dl vanligt vetemjöl om du inte vill göra dem glutenfria
1 dl florsocker
2 stycken äggulor
Kolakräm
2 påsar Werher’s Orginal Soft Caramel à 125 gram
2 msk mjölk 3%
Mjölkchoklad
200 gram mjölkchoklad (glutenfri, utan spår av vete)
2 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
Flingsalt att garnera med
Börja med att sätt på ugen på 175 grader
Arbeta ihop smör, mjöl, florsocker och äggulorna i en bunke
Om degen känns för lös, tillsätt lite mer mjöl. Om den känns för hård, tillsätt lite vatten
Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 0,5 cm tjock platta
Stansa ut till rundlar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Jag hade lite svårt att kavla degen så jag gjorde istället små bollar och plattade till dem med fingrarna direkt på bakplåtspapperet
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 min. de ska bli genomgräddade och få lite yta
Låt kakorna svala
Gör kolakrämen genom att klippa kolan i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med mjölken
Smält försiktigt på medelvärme under konstant omrörning. Det här steget går ganska snabbt, så håll uppsikt så att kolan i bränns
Låt kolakrämen svala lite innan du klickar ut den på dina kakor
Lägg kakorna sedan på en bricka eller ett större fat och ställ in i kylskåpet så att de hinner kallna medan du förbereder chokladen
Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål
Smält den i micron eller över vattenbad
Blanda ner oljan i chokladen och låt den svalna
Ta ut kakorna från kylskåpet och klicka ut chokladen på varje kaka
Garnera med flinsalt och ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat
Därefter kan du servera den direkt eller förvara dem i en lufttät burk, torrt och svalt 😋