Glutenfria twixkakor

Här kommer ett litet smaskigt tips inför helgen, smarriga twixkakor 😋 Frasig mördegskaka som toppas med segmjuk kola och len mjölkchoklad. Lite flingsalt på toppen gör den ännu godare!! 😀 Jag har tagit Camilla's, My Kichen Stories, recept och gjort dem glutenfria. Nedan kommer receptet 

Önskar er en skön fredagskväll! 😘

 

 

Mördegskaka

Blir ca 15-20 stycken beroende på hur stora man gör dem

 

120 gram smör

3 dl glutefrittmjöl (eventuellt lite mer om degen känns för kladdig) alternativt  3 dl vanligt vetemjöl om du inte vill göra dem glutenfria

1 dl florsocker

2 stycken äggulor

 

Kolakräm

2 påsar Werher’s Orginal Soft Caramel à 125 gram

2 msk mjölk 3%

 

Mjölkchoklad

200 gram mjölkchoklad (glutenfri, utan spår av vete)

2 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)

Flingsalt att garnera med

 

 

Börja med att sätt på ugen på 175 grader

Arbeta ihop smör, mjöl, florsocker och äggulorna i en bunke

Om degen känns för lös, tillsätt lite mer mjöl. Om den känns för hård, tillsätt lite vatten

Kavla ut degen på ett mjölat bord till ca 0,5 cm tjock platta

Stansa ut till rundlar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper

Jag hade lite svårt att kavla degen så jag gjorde istället små bollar och plattade till dem med fingrarna direkt på bakplåtspapperet

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 min. de ska bli genomgräddade och få lite yta

Låt kakorna svala

Gör kolakrämen genom att klippa kolan i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med mjölken

Smält försiktigt på medelvärme under konstant omrörning. Det här steget går ganska snabbt, så håll uppsikt så att kolan i bränns

Låt kolakrämen svala lite innan du klickar ut den på dina kakor

Lägg kakorna sedan på en bricka eller ett större fat och ställ in i kylskåpet så att de hinner kallna medan du förbereder chokladen

Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål 

Smält den i micron eller över vattenbad

Blanda ner oljan i chokladen och låt den svalna

Ta ut kakorna från kylskåpet och klicka ut chokladen på varje kaka

Garnera med flinsalt och ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat

Därefter kan du servera den direkt eller förvara dem i en lufttät burk, torrt och svalt 😋

 

 
 
 
 
 
RSS 2.0