Glutenfria spökmaränger och bajshögar
Idag blev Molly och hennes söta Barbiekompisar sugna på lite Halloweenfika 😋 Det blev spökmaränger och små bajshögar, smaskigt, enkelt att göra och roligt att servera till fikat, haha!! 😂
Önskar en en skön söndagskväll och en härlig vecka!! 😘
Spökmaränger
Ca 20 stycken
3 stycken äggvitor
2 1/2 dl socker
5 droppar ättiksprit (12%)
En ruta mörk blockchoklad som dekoration till ögon
Sätt på ungen på 90 grader
Vispa äggvitorna tillsammans med sockret och ättikan tills du får en glansig och styv maräng
Spritsa ut till små toppiga maränger på bakplåtspapper
Grädda i mitten av ugen i ca 50 minuter
Ta ut och låt svalna
Smält chokladen i micron
Ta en tandpetare och doppa i chokladen och gör små ögon på marängerna
Bajshögar
Ca 12 st (beroende på hur stora man gör dem)
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl glutenfritt havregryn
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe eller vatten (eventuellt lite mer så att smeten blir lite lösare och går att spritsa)
Sockerögon att dekorera med (går bland annat att köpa på Panduro)
Blanda alla ingredienserna och häll i en spritspåse
Spritsa till små höga och dekorera med ögonen
Ställ in i kylen så att de stelnar innan servering 😋