Glutenfri Silviakaka

Lördagsmys!! 😀 Smaskig fluffig Silvakaka blev det till kvĂ€llsmyset 😊 

Har aldrig bakat en Silvakaka förut, den blev sĂ„Ă„Ă„ god!! 😍

Med inspiration ifrÄn hÀrliga Camilla Hamid sÄ kommer hÀr receptet nedan 

 

Önskar er en fin fin helg!! 😘

 

 


Silviakaka

Blev 24 bitar

 

 

4 Àgg

4 dl strösocker

4 dl glutenfri mjölmix (jag anvÀnde Finax röda)

1 msk vanilsocker

1 msk bakpulver

2 dl kokhett vatten

 

 

Glasyr

200 gram smör

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker 

3 Àggulor

Ca 0,5 dl kokosflingor tat dekorer med

 

Kakan

Börja med att sÀtta pÄ ungen pÄ175 grader

Ta en lÄngpanna och tÀck med bakplÄtspapper (jag anvÀnde mig av en lite mindre form, typ 20x30)

Vispa Àgg och strösocker riktigt poröst 

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker

Rör ner i Àggsmeten 

TillsÀtt det varma vatten och rör försiktigt ihop till en jÀmn smet 

HÀll upp smeten i lÄngpannan/formen 

GrÀdda kakan i nedre delen av ungen i ca 30 minuter 

LÄt kakan svalna helt innan du toppar den med glasyren 

 

Glasyren

SmÀlt smöret i en kastrull

Rör i florsockret och vaniljsockret 

LÄt smÄputtra pÄ lÄg vÀrme i en minut 

Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen

Rör i en Àggula i taget under konstant omrörning, det Àr viktigt att du Àr snabb sÄ det inte blir klumpar 

LĂ„t glasyren svalna

Bred pÄ glasyren pÄ kakan och dekorera med kokosflingor

 

Servera direkt eller förvara den i en lufttĂ€t burk eller inplastad i kylskĂ„pet 😋

 

 
 
 
 
 
 

 

 




Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0