Glutenfri Silviakaka
Lördagsmys!! đ Smaskig fluffig Silvakaka blev det till kvĂ€llsmyset đÂ
Har aldrig bakat en Silvakaka förut, den blev sÄÄÄ god!! đ
Med inspiration ifrĂ„n hĂ€rliga Camilla Hamid sĂ„ kommer hĂ€r receptet nedanÂ
Â
Ănskar er en fin fin helg!! đ
Â

Silviakaka
Blev 24 bitar
Â
Â
4 Àgg
4 dl strösocker
4 dl glutenfri mjölmix (jag anvÀnde Finax röda)
1 msk vanilsocker
1 msk bakpulver
2 dl kokhett vatten
Â
Â
Glasyr
200 gram smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsockerÂ
3 Àggulor
Ca 0,5 dl kokosflingor tat dekorer med
Â
Kakan
Börja med att sÀtta pÄ ungen pÄ175 grader
Ta en lÄngpanna och tÀck med bakplÄtspapper (jag anvÀnde mig av en lite mindre form, typ 20x30)
Vispa Ă€gg och strösocker riktigt poröstÂ
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Rör ner i Ă€ggsmetenÂ
TillsĂ€tt det varma vatten och rör försiktigt ihop till en jĂ€mn smetÂ
HĂ€ll upp smeten i lĂ„ngpannan/formenÂ
GrĂ€dda kakan i nedre delen av ungen i ca 30 minuterÂ
LĂ„t kakan svalna helt innan du toppar den med glasyrenÂ
Â
Glasyren
SmÀlt smöret i en kastrull
Rör i florsockret och vaniljsockretÂ
LĂ„t smĂ„puttra pĂ„ lĂ„g vĂ€rme i en minutÂ
Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen
Rör i en Ă€ggula i taget under konstant omrörning, det Ă€r viktigt att du Ă€r snabb sĂ„ det inte blir klumparÂ
LÄt glasyren svalna
Bred pÄ glasyren pÄ kakan och dekorera med kokosflingor
Â
Servera direkt eller förvara den i en lufttĂ€t burk eller inplastad i kylskĂ„pet đ
Â






Â
Â