Glutenfria snoddas

Härliga barndomsminnen kommer tillbaks när man tar en tugga av en smarrig snoddas 😍 Eller kärleksmums, chokladrutor som de även kallas, kärt barn har många namn 😀 Mina blev lite tunna så vill man ha de lite högre så kan man ju ta en lite mindre form och inte köra i långpanna. De blev smaskiga, så det slank ner ett par stycken till kvällskaffet, haha! 🙊

Önskar er en härlig kväll! 😘

 

Glutenfri snoddas

 

2 ägg

3 dl socker

150 gram smör

4,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

3 msk kakao

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl mjölk

 

Glasyr

50 gram smör

3,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kakao

4 msk kaffe

Strössel eller kokos för dekoration

 

Börja med att sätt på ugnen på 200 grader 

Smält smöret

Vispa ägg och socker poröst

Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken

Blanda till en slät smet och häll upp i en långpanna

Grädda i 15 min

Gör under tiden glasyren

 

Glasyr

Smält smöret och låt svalna

Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät smet

Bred glasyren över den varma kakan och dekorera med strössel eller kokos

Låt kakan svala och skär sedan i rutor  😋

 

 
 
RSS 2.0