Mandelbiscotti
Inviger första semesterdagen med en härlig iskaffe och ett gäng goda mandelbiscotti 😀☀️
När kollegan Elias bjöd på goda biscotti på jobbet, så tänkte jag att jag skulle försöka mig på att göra en glutenfri variant 😀 Landade i mandelbsicotti med smak av citron, vanilj och kardemumma, perfekt liten kaka att doppa i kaffet 😋
Receptet kommer nedan
Önskar er en fin torsdag!!! 😘

Mandelbiscotti
Blev ca 30 stycken
3 dl madelmjöl
4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)
1,5 dl strösocker
2 ägg
50 gram rumstempererat smör
Rivet skal från en citron
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Börja med att sätt på ungen på 175 grader
Blanda mandelmjölk, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och rivet citronskal i en skål
Vispa det mjuka smöret och sockret poröst
Knäck i ett ägg i taget och vispa ihop
Blanda ner mjölblandningen och rör ihop till en kladdig smet
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
Forma smeten till två längder. Jag fyllde en sprits med smeten då jag tyckte den blev lite för kladdig för att forma till två längder
Grädda i 30 minuter (jag glömde bort tiden lite så de blev kanske lite väl mörka, haha!!)
Ta ut och låt svalan lite
Skär längderna i sneda bitar
Sätt sen idem igen i 100 grader i 30 minuter
Avnjut sedan till något gott att dricka
Förvaras tort i en burk (om inte alla äts upp i en naft 😉)







