Mandelbiscotti

Inviger första semesterdagen med en härlig iskaffe och ett gäng goda mandelbiscotti 😀☀️

När kollegan Elias bjöd på goda biscotti på jobbet, så tänkte jag att jag skulle försöka mig på att göra en glutenfri variant 😀 Landade i mandelbsicotti med smak av citron, vanilj och kardemumma, perfekt liten kaka att doppa i kaffet 😋

 

Receptet kommer nedan 

 

Önskar er en fin torsdag!!! 😘

 

 

 

 

Mandelbiscotti 

Blev ca 30 stycken

 

3 dl madelmjöl

4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda)

1,5 dl strösocker

2 ägg

50 gram rumstempererat smör 

Rivet skal från en citron

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

 

 

 

Börja med att sätt på ungen på 175 grader

Blanda mandelmjölk, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och rivet citronskal i en skål

Vispa det mjuka smöret och sockret poröst

Knäck i ett ägg i taget och vispa ihop

Blanda ner mjölblandningen och rör ihop till en kladdig smet

Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper

Forma smeten till två längder. Jag fyllde en sprits med smeten då jag tyckte den blev lite för kladdig för att forma till två längder

Grädda i 30 minuter (jag glömde bort tiden lite så de blev kanske lite väl mörka, haha!!)

Ta ut och låt svalan lite

Skär längderna i sneda bitar

Sätt sen idem igen i 100 grader i 30 minuter

Avnjut sedan till något gott att dricka

Förvaras tort i en burk (om inte alla äts upp i en naft 😉)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0