Glutenfria fluffiga hamburgerbröd

Hamburgelördag!!! 😀 Grillade högrevsburgare, karemelliserad lök, aioli, tomt, gurka och sallad tillsammans med ett nybakat ljummet hamburgerbröd, kan det bli bättre än så?! 😋

Kan inte låta bli att åter igen tipsa om dessa underbart fluffiga och goda glutenfria hamburgerbröd, de blir alltid toppenbra!! 😀 Det är samma deg som jag använder mig av när jag gör korvbröd. 

 

Receptet kommer här nedan 😊

 

Önskar dig en härlig lördagskväll! 😘

 

P.s. Du följer väl Lauritsens Glutenfria på Instagram? Om inte, gör det 😜 

 

 

 

Glutenfria hamburgerbröd

Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem

  

50 gram smör

5 dl mjölk

50 gram jäst 

1/2 burk kesella eller cream fraiche (ca 1 dl)

1,5 msk fiberhusk

1 msk sirap

en nypa salt

Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)

1 ägg till pensling av hamburgebröden

Sesamfrön

 

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken

Värm till 37 grader 

Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen 

Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter 

Blanda i sirap, kesella/cream fraiche och salt 

Blanda där efter i mjölmixen och kör i assistent i ca 5 minuter

Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös 

Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek 

Kör sedan några varv med matberedaren

Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig 

Ta en klick (jag brukar väga dem så de blir jämnstora, 70 gram brukar vara lagom) och runda till den med vattensköljda händer

Låt sedan jäsa igen i ca 15 min

Pensla dem med ägg och strö på sesamfrön

Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader 

Låt svalna och avnjut!

 

Går utmärkt att frysas 😀

 

 

 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0