Glutenfria fluffiga hamburgerbröd
Hamburgelördag!!! 😀 Grillade högrevsburgare, karemelliserad lök, aioli, tomt, gurka och sallad tillsammans med ett nybakat ljummet hamburgerbröd, kan det bli bättre än så?! 😋
Kan inte låta bli att åter igen tipsa om dessa underbart fluffiga och goda glutenfria hamburgerbröd, de blir alltid toppenbra!! 😀 Det är samma deg som jag använder mig av när jag gör korvbröd.
Receptet kommer här nedan 😊
Önskar dig en härlig lördagskväll! 😘
P.s. Du följer väl Lauritsens Glutenfria på Instagram? Om inte, gör det 😜

Glutenfria hamburgerbröd
Blir ca 10-15 st beroende på hur stora du gör dem
50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 burk kesella eller cream fraiche (ca 1 dl)
1,5 msk fiberhusk
1 msk sirap
en nypa salt
Ca 500 gram glutenfritt mjöl + ca 1 dl om degen blir alldeles för lös (jag använde mig av Finax röda)
1 ägg till pensling av hamburgebröden
Sesamfrön
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken
Värm till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen
Se till att det löser sig och tillsätt fiberhusken och låt det svälla i ca 10 minuter
Blanda i sirap, kesella/cream fraiche och salt
Blanda där efter i mjölmixen och kör i assistent i ca 5 minuter
Degen liknar en köttbullesmet, ska inte kunna kavlas ut, utan vara lös
Låt den jästa i ca 30 minuter till dubbel storlek
Kör sedan några varv med matberedaren
Addera mer mjölmix om degen är alldeles för klibbig
Ta en klick (jag brukar väga dem så de blir jämnstora, 70 gram brukar vara lagom) och runda till den med vattensköljda händer
Låt sedan jäsa igen i ca 15 min
Pensla dem med ägg och strö på sesamfrön
Grädda sedan i 10-12 minuter i 225 grader
Låt svalna och avnjut!
Går utmärkt att frysas 😀


