Glutenfritt frö- och fruktbröd

Brödbak!!! 😀 Har länge tänkt försöka baka något lite mörkare bröd som skulle kunna gå hem hos barnen och lyckades nu ganska så bra 😊 Tyckte själv att det blev supergott!! 👌

Enkelt röra ihop bröd med god torkad frukt och bär i 

Receptet kommer nedan 

 

Önskar er en fin söndagskväll!! 😘

 

 

 

Glutenfritt frö- och fruktbröd

 

4,5 dl glutenfritt mjöl (jag tog 2 dl Bovetemjöl och 2,5 dl Finax röda)

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1-1,5 dl blandade nötter och frön (jag tog hackade hasselnötter, linfrön, solrosfrön och pumpakärnor)

1 dl torkad frukt (jag hackade torkade aprikoser och russin)

1 msk flytande honung (går säkert lika bra med sirap)

3,5 dl filmjölk

 

 

 

Sätt på ugnen på 175 grader 

Blanda de torra ingredienserna tillsammans med fröerna och den hackade torkade frukten

Rör i filmjölken och honungen

Smör en brödform med lite smör eller olja

Häll i smeten

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter

Låt brödet svalna i formen och skiva sen upp

Avnjut med en klick smör och lite god ost!! 😋 

 

 

 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0