Glutenfria havre och lingonbullar
Idag blev det lite brödbak 😀 Smarriga och saftiga havrebullar med lingonsylt i. Gick verkligen hem hos barnen, trots lite tuggmotstånd, haha!! 😋 Nedan kommer recpetet.
Önskar er en mysig onsdagskväll!! 😘
P.s. Du följer väl Lauritsens Glutenfria på Instagram? Om inte, gör gärna det 😉 lauritsens_glutenfria
Glutenfria havre och lingonbullar
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk Fiberhusk
2 msk olja
1 dl lingonsylt
3 dl glutenfritt havregryn
2 tsk salt
9 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)
Börja med med värm mjölken till 37 grader
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken så att det löser sig
Tillsätt Fiberhusken och låt svälla i ca 10 minuter
Blanda i oljan, lingonsylt, havregryn, salt och nästan allt mjöl (spara ca 1 dl till utbakningen och även lite havregryn för att strö på bullarna)
Arbeta degen i köksmaskin i ca 5 minuter
Låt degen vila i ca 10 minuter under bakduk
Ta upp degen och dela upp i 15 delar (jag vägde dem så de blev lika stora, ca 80 gram per bulle)
Mjöla händerna och rulla till bullar
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jästa i 40 minuter under bakduk
Sätt på ugnen på 250 grader
Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn
Grädda dem i 10-12 minuter
Låt dem svala och avnjut dem sen med ditt favorit pålägg, för min del blev det mycket smör, god ost och ett kallt glas mjölk!! 😋




