Glutenfria havre och lingonbullar

Idag blev det lite brödbak 😀 Smarriga och saftiga havrebullar med lingonsylt i. Gick verkligen hem hos barnen, trots lite tuggmotstånd, haha!! 😋 Nedan kommer recpetet.

Önskar er en mysig onsdagskväll!! 😘

P.s. Du följer väl Lauritsens Glutenfria på Instagram? Om inte, gör gärna det 😉 lauritsens_glutenfria

 

 

 

Glutenfria havre och lingonbullar

Blir ca 15 stycken 
 

50 gram jäst

5 dl mjölk

2 msk Fiberhusk

2 msk olja

1 dl lingonsylt

3 dl glutenfritt havregryn

2 tsk salt

9 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)

 

 

Börja med med värm mjölken till 37 grader

Smula jästen i en bunke och häll över mjölken så att det löser sig

Tillsätt Fiberhusken och låt svälla i ca 10 minuter

Blanda i oljan, lingonsylt, havregryn, salt och nästan allt mjöl (spara ca 1 dl till utbakningen och även lite havregryn för att strö på bullarna)

Arbeta degen i köksmaskin i ca 5 minuter

Låt degen vila i ca 10 minuter under bakduk

Ta upp degen och dela upp i 15 delar (jag vägde dem så de blev lika stora, ca 80 gram per bulle)

Mjöla händerna och rulla till bullar

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jästa i 40 minuter under bakduk

Sätt på ugnen på 250 grader

Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn

Grädda dem i 10-12 minuter

 

Låt dem svala och avnjut dem sen med ditt favorit pålägg, för min del blev det mycket smör, god ost och ett kallt glas mjölk!! 😋 

 

 
 
    
 
 
 

 

 

 

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0