Glutenfria äppelmuffins med smul

Söndagsmys!! 💕 Glutenfria äppelmuffins med smul 😋 Receptet kommer från Camilla Hamid och kommer här nedan. 

 

Önskar er en mysig söndag! 😘

 

 

Glutenfria äppelmuffins med smul 

Blir 15 stycken större eller 24 stycken mindre

 

Fyllning

3 medelstora äpplen

2 msk strösocker

2 tsk kanel

Smör att steka i

 

Muffins 

150 gram smör

2,5 dl mjölk

3 ägg

3,5 dl socker

6,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

 

Smul (jag gjorde dubbel sats)

25 gram kallt smör

2 msk strösocker

2 msk glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda)

0,5 dl glutenfria havregryn

  

Sätt på ungen på 200 grader och fördela ut muffinsformear i en muffinsplåt

Börja med att skala äpplena och dela dem i bitar

Blanda kanel och socker i en skål och lägg i äpplena och blanda runt

Stek i en stekpanna på hög värme en liten stund tills de blivit lite mjuka

Ställ åt sidan och låt svala

 

Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, ställ åt sidan och låt svalna 

Vispa ägg och socker poröst med en elvisp

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och blanda i äggsmeten tillsammans med smöret/mjölken

Blanda försiktigt till en slät och tjock smet

Fyll muffinsformarna till 2/3 och lägg i några äpplebitar

Det kommer att bli smet över som du kan spara och göra fler muffins när den första omgången är klar

Nyp ihop ingredienserna till smulblandningen och strö över lite på varje muffins

Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. 

 

Låt svalna och avnjut som de är eller tillsammans med en klick vaniljsås!! 😋 

 

 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0