Glutenfri bärkaka med vaniljfluff

Härliga sommar och härliga bär!! Idag blev det en seg, enkel och smaskig bärkaka 😀 Jag använde mig av blåbär, hallon och jordgubbar.

Nedan kommer receptet. 

 

Önskar er en mysig onsdag i solen! :) 😘

 

 

 

Glutenfri bärkaka med vaniljfluff

Bli ca 8-10 bitar

 

 

1 ägg

1 dl strösocker

1,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)

50 gram smält smör

1 tsk vaniljsocker

2-3 dl blandade bär (jag använde blåbär, hallon och jordgubbar)

1-2 msk strösocker att strö på kakan 

 

Sätt på ungen på 200 grader

Smält smöret

Vispa ägg och socker poröst

Blanda mjöl, vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret

Häll smeten i formen (jag använde en platt avlång form) som du klätt med ett bakplåtspapper

Lägg i bären och strö på 1-2 msk strösocker

Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter

Låt kakan sedan svala i formen

Strö eventuellt över lite strösocker till och dela upp den i bitar

Dekorera med lite frukt och avnjut med en klick vaniljkräm eller en kula vaniljglas

Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina krispiga sega kanter 😋

 

Vaniljfluff

 

2 äggulor

1 msk vaniljsocker

2 msk strösocker

2 dl vispgrädde

 

Vispa strösocker, vaniljsocker och äggulorna poröst

Vispa grädden separat ganska hårt och vänd sedan ner i äggsmeten 

Redo att avnjutas!!! 😋

 

 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0