Glutenfri bärkaka med vaniljfluff
Härliga sommar och härliga bär!! Idag blev det en seg, enkel och smaskig bärkaka 😀 Jag använde mig av blåbär, hallon och jordgubbar.
Nedan kommer receptet.
Önskar er en mysig onsdag i solen! :) 😘
Glutenfri bärkaka med vaniljfluff
Bli ca 8-10 bitar
1 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Finax röda)
50 gram smält smör
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl blandade bär (jag använde blåbär, hallon och jordgubbar)
1-2 msk strösocker att strö på kakan
Sätt på ungen på 200 grader
Smält smöret
Vispa ägg och socker poröst
Blanda mjöl, vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret
Häll smeten i formen (jag använde en platt avlång form) som du klätt med ett bakplåtspapper
Lägg i bären och strö på 1-2 msk strösocker
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter
Låt kakan sedan svala i formen
Strö eventuellt över lite strösocker till och dela upp den i bitar
Dekorera med lite frukt och avnjut med en klick vaniljkräm eller en kula vaniljglas
Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina krispiga sega kanter 😋
Vaniljfluff
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
Vispa strösocker, vaniljsocker och äggulorna poröst
Vispa grädden separat ganska hårt och vänd sedan ner i äggsmeten
Redo att avnjutas!!! 😋



