Glutenfria pepparkaksmuffins med frosting
Lucia, herre gu så fort tiden går nu!!! 😀 Idag blev det pepparkaksmuffins med frosting till eftermiddagsfikat 😋
Receptet hittar du här nedan
Önskar er en fin Lucia och tredje advent!! 😘

Pepparkaksmuffins med frosting
Det blir ca 12 st
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix (jag använder mig av Finax röda)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskryddor
1½ dl mjölk
Frosting
60 gram smör
4 dl florsocker
100 gram Philadelphia
2 tsk vaniljsocker
Valfri karamell/hushållsfärg om så önskas (jag använde grön färg från Dr Oetker)
Eventuellt juligt strössel att dekorera med
Sätt på ugen på 200 grader
Börja med att vispa smör och socker poröst
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa under tiden
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken
Klicka ut smeten i formar
Grädda i 200 grader i mitt i ugnen ca 15 min beroende på storlek. Gör du större muffins behöver de kanske lite längre tid, mindre lite kortare tid.
Ett bra tips är att använda en muffinsform, då håller de formen fint!
Låt svalna och dekorera genom att spritsa frostingen på muffinsen likt en gran och dekorera eventuellt med lite juligt strössel
Redo att avnjutas!! 😋







